به مراحل توسعه و راه اندازی صفحات وب گسترده و متصل به هم طراحی وب یا طراحی وب سایت گفته می شود . شخصی به تام تیم برنرزلی

اولین طراح وب بود که نامش به عنوان اولین سازنده وب در تاریخ ثبت گردیده است .

در نخستین طراحی های وب سایت ها از زبان اچ تی ام ال استفاده میشد ، این وب سایت ها به صورت ابتدایی و ساده طراحی می شدند به گونه ای که فقط شامل یک یا چند

پاراگراف و تعدادی عنوان در یک صفحه بودند و تنها ویژگی خاص و مورد توجه این نوع سایت ها در آن زمان امکان ایجاد ارتباط  بین صفحات مختلف یک سایت با سایت های دیگر بود که از طریق توانایی لینک دادن در اچ تی ام ال یا همان زبان نشانه گذاری امکان پذیر بود .

پس از گذر زمان ، زبان نشانه گذاری دستخوش تغییرات زیادی گردید و روز به روز پیشرفته تر شد اما ویژگی هایی از قبیل : ساخت جداول در اچ تی ام ال باعث ایجاد و استفاده  از یک زبان کمکی دیگر به نام سی اس اس یا الگوهای آبشاری وب گردید . این زبان کمکی به پیشرفت یکپارچه سازی بصری جداول ناهمگون وب سایت های طراحی شده با اچ تی ام ال و دیگر ویژگی های الگویی وب سایت ها گردید .

پس از آن با به وجود آمدن زبان های کد نویسی سمت سرور ، توانایی یکپارچه سازی  پایگاه های داده ، همچنین پیشرفت سی اس اس و بوجود آمدن سی ام اس های مختلف ( سیستم مدیریت محتوا ) وب سایت ها به نوع امروزی تبدیل شدند که در مقایسه با آن زمان می توان آن را طراحی سایت حرفه ای نامید .

طراحی سایت را از نظر نوع طراحی به چند دسته می توان تقسیم کرد :

طراحی سایت استاتیک :

این نوع وب سایت ها از صفحات ثابتی تشکیل شدند که در تعداد این صفحات نیز محدودیت وجود دارد .

از نظر بروز رسانی دارای ضعف های بسیاری هستند ، برای به روز رسانی این وب سایت ها نیاز به یک طراح وب است و افراد عادی قادر به بروز رسانی این نوع سایت ها نمی باشند .

زبان طراحی این نوع وب سایت ها اچ تی ام ال است و در نوع های پیشرفته آن از جاوا اسکریپت و سی اس اس نیز استفاده شده است .

لازم به ذکر است طراحی چنین وب سایت هایی منسوخ شده و دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند .

طراحی وب سایت داینامیک :

سایت های داینامیک یا پویا سایت هایی هستند که محتوای آنها به راحتی و توسط  مدیران وب سایت ها قابل تغییراند و هیچ نوع محدودیتی در ساخت و ایجاد صفحات جدید در آنها وجود ندارند .

سایت های پویا با زبان های برنامه نویسی پیشرفته توسط شرکت نرم افزاری یا شرکت طراحی سایت ساخته می شوند که عموما از زبان های : ای اس پی ، پی اچ پی یا سی شارپ استفاده می شود و همچنین از زبان های کمکی مختلف مانند : سی اس اس ، ایجکس یا سیلور لایت نیز بهره می برند .

طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا :

سایت های دارای سیستم مدیریت محتوا یا به اصطلاح سی ام اس دار که توسط  شرکت های طراحی وب سایت حرفه ای برای مصارف خاص از قبیل : طراحی سایت فروشگاه اینترنتی ، طراحی پرتال خبری و ... ساخته می شوند .

امروزه  تمام سایت های پویا نیز دارای سیستم مدیریت محتوا هستند اما بین سیستم های مدیریت محتوای موجود وسیستم های مدیریت محتوای تولید شده توسط شرکت طراحی سایت برای مصارف خاص و بر طرف کردن نیاز های ویژه تفاوت های بسیاری وجود دارد .

سایت های دارای سی ام اس هم از نظر گرافیکی و هم از نظر امنیتی بسیار قدرتمند تر و حرفه ای تر از سایت های معمولی بود و همچنین موارد مربوط  به سئو سایت و رنکینگ ها در آنها بیشتر مورد توجه است .